Oriol Junqueras anuncia diverses actuacions del Govern per augmentar les inversions

  • El vicepresident de la Generalitat es posiciona contra les subhastes de preu en les licitacions

La inversió en obra pública, tant pel que fa al model de licitacions com al volum de recursos econòmics que s’hi destinin, va centrar el debat de la Tribuna ASINCA amb Oriol Junqueras celebrat a Barcelona. A preguntes dels associats, el Vicepresident del Govern i titular del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat es va posicionar “en contra de les subhastes de preu” en els concursos públics relacionats amb l’enginyeria d’obres, i a favor de la col·laboració público-privada pel que fa al finançament d’infraestructures.

Oriol Junqueras - Tribuna Asinca

 

Junqueras va afirmar que el rellançament de l’activitat econòmica i el consegüent augment de les inversions a Catalunya vindrà determinat per la capacitat de reduir tant el dèficit no finançat de la Generalitat com el pes del deute públic sobre el PIB. Tot i que no va comprometre cap xifra, el Vicepresident va avançar que al 2017 “la disponibilitat pressupostària del departament de Territori i Sostenibilitat serà la més alta dels darrers 6 anys”. També va explicar que l’Executiu treballa en diversos fronts per a incrementar la capacitat inversora, com ara la reducció del dèficit, la rebaixa dels terminis de pagament, la disminució del deute públic i la lluita contra l’elusió fiscal, però que els criteris d’actuació són la responsabilitat en l’ús de recursos públics i no generar expectatives que no es puguin complir.

Per la seva banda, el president d’ASINCA Josep Túnica va demanar, en la introducció del convidat a la Tribuna, “l’acompanyament de la Generalitat en la modernització” d’un sector que aporta serveis intel·lectuals a la societat.  Túnica va proposar a la Generalitat agafar una velocitat de creuer en el volum d’inversions en infraestructures i, sobretot, eficàcia inversora, buscant que en les adjudicacions de projectes pesi més la qualitat que no pas el preu. L’acte va aplegar una cinquantena d’associats, i es va cloure amb un dinar en que també va participar el president de l’empresa pública Infraestructures.cat, Joan Jaume Oms.