Mercè Conesa anuncia a Tribuna Asinca una inversió de 1.000 MEUR en equipaments i infraestructures en el territori per aquest mandat

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha participat aquest dimarts, en la conferència tribuna d’ASINCA, Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria Independents de Catalunya, on ha exposat les principals línies d’actuació de la institució en el treball que realitza tant en suport als ajuntaments com en la gestió directa pel que fa la gestió d’obres d’infraestructures i equipaments públics. En aquest sentit Mercè Conesa ha anunciat que en aquest mandat, la Diputació té prevista una inversió de més de 1.000 MEUR en obres d’equipaments i infraestructures en el territori a través dels seus diversos programes.

En la seva exposició davant el col·lectiu d’empresaris i consultors d’enginyeria assistents a l’acte, Conesa ha remarcat també el paper de la Diputació com a eina de cooperació local i instrument d’equilibri i oportunitats en el conjunt de municipis de la demarcació de Barcelona, independentment del seu nombre d’habitants o de la seva posició geogràfica en el territori. En aquest sentit, la presidenta ha recordat els instruments que la corporació disposa per la realització d’inversions en el territori com són el Programa Xarxa i el Catàleg de Serveis, que estaran operatius a partir del mes de gener.

Pel que fa al volum d’inversions que realitza la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa ha remarcat la inversió realitzada en millora i manteniment de la seva xarxa de carreteres aquest any 2015, que ha estat de 42 MEUR, i que al llarg dels quatre anys de mandat 2012-2015 ha suposat una inversió de 170 MEUR en millora viària. Conesa també ha assenyalat la inversió de 12 MEUR realitzada en els dos darrers anys en depuradores d’aigua, així com els 117,5 MEUR destinats a la creació d’equipaments infraestructures i els 147 MEUR destinats al manteniment d’aquestes.

Mercè Conesa també ha remarcat el paper de la Diputació en la promoció d’infraestructures i equipaments amb empreses d’enginyeria que tinguin en compte tant els valors socials i com també els mediambientals en els seus projectes. En aquesta línia, Conesa també ha recordat la importància de ser previsors en la realització de nous equipaments i infraestructures per la necessitat de tenir un territori intel·ligent i resilient, preparat per poder resistir les adversitats que puguin presentar-se.

 

Asinca_ALTA