EL PRESIDENT D’ASINCA, CONVIDAT A LA INAUGURACIÓ DE LA T1

El president d’ASINCA, Josep Narcís Arderiu fou un dels 700 convidats a la inauguració de la nova terminal (T1) de l’Aeroport de Barcelona que va tenir lloc ahir dia 16 de juny, com a representant d’un important sector d’activitat que aglutina 86 empreses i donen feina a 7.000 professionals. A l’acte van assistir el President del Govern, José Luís Rodriguez Zapatero que va fer el discurs inaugural, el Ministre de Foment, José Blanco i el President de la Generalitat, José Montilla. Entre els polítics catalans van assistir el Josep Lluis Carod-Rovira, el Conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, la Consellera de Treball,  Mar Serna i els alcaldes de Barcelona, Jordi Hereu; de Cornellà, Antoni Balmón; d’Esplugues, Pilar Diaz; de Gavà, Joaquim Balseras; de Castelldefels, Joan Sau; del Prat de Llobregat, Lluis Tejedor; de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín i de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. També van ser convidats el Xavier Trias, Artur Mas i Felip Puig de CIU; el Alberto Fernandez Diaz i el Daniel Serra del PP; la mesa del Parlament de Catalunya i portaveus parlamentaris; el Director General d’AENA, Javier Marín; el Director de l’Aeroport del Prat, Fernando Echegaray i el President de la Cambra de Barcelona, Xavier Valls.

 

Segons Josep Narcís Arderiu, president d’ASINCA, l’organització de l’acte va ser excel·lent, d’acord a la importància de les personalitats convidades i el motiu de la celebració. Com a membres d’ASINCA van estar presents Carles Blay, en representació de Payma Cotas, empresa que va realitzar el projecte, Euroestudios i Typsa.

 

La nova terminal compta amb una superfície total de 544.066 m2 i multiplica per quatre la capacitat de l’aeroport amb 101 portes d’embarcament. La va dissenyar l’arquitecte Ricard Bofill.