El congrés mundial d’enginyeries de Barcelona demana que es prioritzi la qualitat dels projectes per sobre del preu

Nota de premsa: 17-09-2013

El congrés mundial d’enginyeries de Barcelona demana que es prioritzi la qualitat dels projectes per sobre del preu.

• Prop de 1.500 enginyers de 98 països debaten el futur de les empreses al congrés del centenari de la Federació Internacional d’Enginyers Consultors (FIDIC).

• Aposta per fer compatible el creixement econòmic i la sostenibilitat.

Uns 1.500 enginyers de tot el món, reunits a Barcelona amb motiu del centenari de la Federació Internacional d’Enginyers Consultors ( FIDIC ), fan seu un dels objectius bàsics del congrés, que és compatibilitzar el creixement amb la sostenibilitat . En aquesta gran trobada de professionals i empreses de 98 països s’identifiquen els aspectes cap on s’ha d’encaminar aquest sector en les properes dècades . L’Associació Catalana d’Enginyeries ( ASINCA ) forma part del nucli de l’organització de l’esdeveniment .
La FIDIC , en la qual està integrada ASINCA , defensa la necessitat que els serveis d’enginyeria es contractin competint en la qualitat i mai per preu . Els països que apliquen aquests sistemes per a la contractació de l’enginyeria han demostrat ser els que han tingut millors resultats econòmics i de qualitat en les seves inversions .

Entre les qüestions clau del congrés es troben el canvi climàtic , el desenvolupament d’infraestructures sostenibles , l’eficiència energètica, la urbanisme i l’accés a l’ aigua, a més de les millors opcions per a obtenir fons per al desenvolupament. El lema del congrés és “Qualitat de vida . La nostra responsabilitat ” , una afirmació que sintetitza la vocació de creixement amb un futur sostenible al planeta. En aquest sentit la globalització esdevé una oportunitat per al sector.
Els assistents al congrés estudien també la col•laboració del sector de l’enginyeria amb les administracions públiques, entitats financeres i promotors privats, així com les necessitats de la humanitat i dels mercats clau per assegurar que al món es cobreixin les necessitats bàsiques.
En aquest congrés es posa en evidència la vocació d’internacionalització de les empreses d’enginyeria espanyoles, que han desenvolupat tecnologies d’avantguarda i que ja estan presents en més de 100 països, segons dades de la patronal Tecniberia . Cal recordar que el mercat espanyol de consultoria d’enginyeria s’ha reduït en un 90% en els darrers 6 anys i les empreses espanyoles estan en una delicada posició que fa necessari un important canvi en la seva estratègia empresarial ,de cara al mercat internacional.

patronales ingeniería
fidic 1