ASINCA celebra l’Assemblea General Ordinària de 2020

L’acte s’ha celebrat en format virtual i ha comptat amb un total de 24 socis assistents, amb Mateu Tersol, president d’ASINCA, presidint l’acte i Tomàs Blay, secretari general, actuant en funció de secretari. Durant els primers minuts de l’Assemblea s’ha fet una exposició sobre els Fons europeus de Recuperació i Resiliència a càrrec de Kilian Garcia, director internacional de Foment del Treball.

La presentació de les actuacions de l’exercici de l’any 2019 va córrer a càrrec de l’expresident Josep Túnica. Enguany la situació excepcional per la COVID-19 ha portat a que les eleccions de la Junta Directiva tinguessin lloc prèviament a la celebració de l’Assemblea General Ordinària, per tant l’Actual president d’ASINCA Mateu Tersol va cedir la paraula a l’expresident Josep Túnica entenent que va ser qui va encapçalar la Junta que va dur a terme la majoria d’accions que calia explicar.

Tot seguit el secretari general Tomàs Blay va presentar els comptes econòmics de 2019 i els pressupostos de 2020, aprovats per unanimitat. Mateu Tersol també va exposar els objectius d’ASINCA pel curs 2020/21, seguint la línia de treball de l’associació en els últims cursos. Durant la seva exposició Tersol va expressar la preocupació per l’afectació econòmica de la COVID sobre el sector, donant per assumit que tindrà una repercussió negativa i que cal estar previnguts davant l’impacte.

En acabat el recentment constituït Grup de Treball d’Innovació van fer una petita exposició de l’estat de les tasques i els objectius a través del seu president Narcís Armengol. També ho van fer els president de les comissions d’Edificació i Urbanisme, Sostenibilitat i la comissió d’Infraestructures; a través dels seus respectius presidents de comissió Ana Bassat, Pier Berglund i Javier Bespín. Tots quatre van coincidir en la preocupació pel 44% d’atur juvenil arreu de l’estat espanyol.