Mateu Tersol, nou president d’ASINCA

Ahir, 29 de juliol de 2020, va tenir lloc l’Assemblea General Extraordinària d’ASINCA, patronal de les empreses d’enginyeria i arquitectura de Catalunya. Aquesta Assemblea va ser el punt final del procés electoral de l’entitat, que acaba de renovar la seva Junta Directiva per a un període de 4 anys.   

La candidatura encapçalada per Mateu Tersol, soci-director de l’empresa Master Plan, estarà al capdavant de l’associació durant els propers anys. Durant l’Assemblea, que es va celebrar en format online per garantir les mesures de seguretat, el nou president va resumir les quatre línies estratègiques del seu programa:

  1. – Visibilitzar la importància social estratègica dels serveis professionals d’enginyeria, tant civil com de l’edificació, els sistemes d’informació o del medi ambient (transició energètica, mesures contra el canvi climàtic, cicle de l’aigua, gestió dels residus i de la contaminació de sols,…), i de l’arquitectura i els valors històrics, culturals, patrimonials i paisatgístics. Les nostres empreses poden aportar la base per a transformar l’economia del país en una economia menys depenent de serveis de més baix valor afegit i oferir treball qualificat als joves que la societat ha ajudat a formar.
  2. – Vetllar per unes licitacions justes i per la també justa retribució dels treballs efectivament prestats en el marc d’una lliure i lleial competència i evitant les distorsions monopolístiques derivades de la concentració de demandants de serveis. Caldrà vetllar per evitar Plecs sobre la base del “tot inclòs” i pel compliment de la legislació sobre morositat.
  3. Enfortir l’associació aprofundint amb l’ampliació del ventall d’empreses associades per subsectors, guanyant així capacitat d’influència.
  4. – Fomentar el coneixement, la innovació i el desenvolupament empresarial i tecnològic de les empreses associades.

La composició de la nova Junta Directiva d’ASINCA és:

President Mateu Tersol Master Plan S.L.
Vicepresident Narcís Armengol ARCbcn Enginyers&Consultors
Vocal presidència Joaquim Fenollosa Projects&facilities management S.L.
Vocal presidència Sonia Roig CTP 1999 S.L.
Vocal presidència Maite Ramos BIS STRUCTURES S.L.P.
Vocal sectorial Obra Civil Javier Bespín GPOGROUP S.A.
Vocal sectorial Edificació i Urbanisme Ana Bassat b720 Arquitectura S.L.
Vocal sectorial Sostenibilitat Pier Berglund DAC ENVIRO S.L.
Vocal dimensional petita Lola Simon SBS Simon & Blanco S.L.P.
Vocal dimensional mitjana Joan Figueras PGI Engineering S.L.P.
Vocal dimensional gran Guillem Baraut BAC Engineering Consultancy Group S.L.