TRIBUNA ASINCA. INMACULADA RODRÍGUEZ-PIÑERO

Fomento anuncia a Tribuna Asinca oportunitats
de negoci per a les enginyeries catalanes
 
·         La Secretaria General de Infraestructuras preveu que les consultores tindran un paper rellevant a les societats que executaran el Plan Extraordinario de Infraestructuras
·         Fomento vol enginyeries espanyoles al pla Obama d’alta velocitat
La Secretaria General de Infraestructuras del Ministerio de Fomento, Inmaculada Rodríguez-Piñero, ha anunciat a l’última Tribuna Asinca celebrada a Barcelona el passat dia 17 de setembre, que s’obren noves oportunitats per a les enginyeries catalanes amb la implantació del Plan Extraordinario de Infraestructuras. Aquest pla preveu que les empreses consultores d’enginyeries tinguin un paper rellevant per a optar a projectes i execucions de noves infraestructures viàries i ferroviàries.
Altre de les grans oportunitats que Rodríguez-Piñero ha volgut destacar és la relacionada al desenvolupament de l’alta velocitat ferroviària als Estats Units. En aquest sentit el Ministerio de Fomento, en el marc de l’ambiciós pla Obama per al tren, ha posat les bases per a que les enginyeries espanyoles s’internacionalitzin perquè se’ls considera entre les més preparades del mon, amb un bagatge d’excelencia a l’alta velocitat i les infraestructures viàries.
L’alt càrrec del Ministerio de Fomento considera que en l’any 2012, l’estat començarà a recuperar el seu poder inversor en infraestructures, una vegada s’hagin superat els anys més durs de l’actual crisi econòmica.

ASINCA és la patronal de referència del sector de l’enginyeria amb 98 empreses associades i amb l’aval que suposa la realització i direcció dels més importants projectes d’infraestructures de Catalunya.

 

ASINCA SECRETARIA FOMENTO