TRIBUNA ASINCA AMB EL Sr. ALBERT VILALTA

Albert Vilalta presenta la nova Barcelona a Tribuna Asinca

Albert Vilalta, el gerent d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat aquest dimarts passat el convidat de la darrera Tribuna Asinca. La voluntat dels organitzadors va ser el  d’apropar a les empreses associades els projectes que té l’Ajuntament de la capital catalana en l’àmbit d’infraestructures, medi ambient i serveis. Vilalta, en el decurs de la seva conferència, va detallar el perfil del canvi de model de ciutat que, dia a dia, està construint. Per posar exemples ben clars va esmentar els processos participatius que s’endeguen en relació amb molt projectes importants per a la ciutat. També va incidir amb el paper que assoleixen les xarxes socials i la immediatesa d’interrelació amb el ciutadà.

El gerent d’Hàbitat Urbà, que té un important currículum com a gestor en l’àmbit públic va parlar de crear una ciutat per viure i no per marxar-ne. Per això, l’Ajuntament  aposta per l’ecoarquitectura i no egoarquitectura. Així, entre els objectius municipals hi ha la de donar nous usos a infraestructures ja existents.

Vilalta va afirmar que Barcelona “està en un moment extraordinari” i va detallar les principals iniciatives que es porten a terme i que suposen una inversió de 1.168 milions d’euros en període 2013-15. Va incidir amb el nou centre urbà que configurarà el 22@, les Glòries i rodalies; amb el desenvolupament de la zona de la Sagrera; el front litoral i Morrot; el campus universitari al Besós i l’àrea de l’entrada de la Diagonal.

A banda d’inversions, Albert Vilalta va fer èmfasi als 478 milions d’euros que l’Ajuntament inverteix en serveis, una part dels quals requereixen el suport d’empreses d’enginyeria.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Josep Túnica, president d’Asinca. A banda de remarcar el perfil professional del convidat, també va fer referència a l’Ajuntament de Barcelona com a institució amb alta capacitat inversora.