TRIBUNA ASINCA amb el Secretari d’Estat d’Infraestructures Sr. Rafael Catalá Polo

El Secretari d’Estat d’Infraestructures ofereix la seva col·laboració per internacionalitzar les enginyeries catalanes.

• Rafael Catalá ha estat el protagonista de l’última Tribuna ASINCA

Rafael Catalá , secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge ha posat de manifest la predisposició del Govern a acompanyar les consultories d’enginyeria catalanes en el seu procés d’internacionalització i ha remarcat les oportunitats que s’obren a Amèrica Llatina, en condició de mercat natural . El segon màxim responsable del Ministeri de Foment ha participat aquest dimarts en l’última Tribuna ASINCA, celebrada a Barcelona .

Catalá, davant un fòrum altament especialitzat en l’àmbit de les infraestructures i el medi ambient, ha fet públic que la inversió del Ministeri Foment a Catalunya prevista en el pressupost del 2014 és de 1.400 milions d’euros, una quantitat sensiblement superior a les xifres que fins ara s’havien fet públiques . En aquest sentit, el secretari d’Estat, ha remarcat que Catalunya serà la primera Comunitat en dotació pressupostària i que, entre les grans inversions, hi ha el corredor mediterrani ferroviari , els accessos ferroviaris al Port de Barcelona; l’estació de la Sagrera; les línies de Rodalies, etc .

El secretari d’Estat ha volgut fer èmfasi al treball conjunt que es porta a terme amb la Generalitat de Catalunya amb acords com el relacionat amb el desdoblament de la     N -II a la província de Girona o amb l’ajuntament de Barcelona ​​en relació a grans infraestructures. Al seu torn, Rafael Catalá, ha recordat els ajustos durs que s’han hagut de fer en els últims anys , però que ara “es comencen a superar els desequilibris”.

La Tribuna ASINCA s’ha iniciat amb la intervenció del president de la patronal catalana d’enginyeries, Josep Túnica, que ha exposat la situació en què es troba un sector que, tot i la caiguda de projectes en un 80%, es troba viu i és capaç de trobar noves vies de negoci a l’exterior .


Túnica 1

 

 

Catala 1