TRIBUNA ASINCA amb el president d’INFRAESTRUCTURES.cat, Joan Lluís Quer

Joan Lluís Quer presenta a la Tribuna Asinca les inversions previstes per Infraestructures.cat per a l’exercici 2014

El president d’Infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, ha estat el convidat de la darrera Tribuna Asinca que s’ha celebrat aquest dimecres a Barcelona amb la participació d’un nodrida representació d’empreses d’enginyeria de Catalunya.

L’acte, que el va presentar el president d’Asinca, Josep Túnica, va servir per conèixer quines són les previsions d’inversió de la Generalitat de Catalunya en tot allò relacionat amb projectes i execució d’obres, ja siguin noves o bé de manteniment de les ja existents. Joan Lluís Quer, que va fer una exposició basada en el realisme que comporta la situació econòmica actual, va voler aportar elements d’esperança de cara el futur, en el sentit de considerar que ja s’ha superat el punt d’inflexió. Malgrat això va deixar clar que a curt i mig termini la Generalitat no recuperaria els recursos inversors propis dels darrers anys de la primera dècada del segle XXI.

Entre les dades positives per a les enginyeries hi ha els prop de 27 milions que es destinaran a projectes el 2014, una quantitat molt superior als 10,7 milions d’aquest 2013. Un dels aspectes innovadors és el projecte relacionat amb el tercer carril al tram Berga-Bagà que permetrà disposar d’una mitjana mòbil que permetrà una major fluïdesa segons la densitat de trànsit que hi hagi en sentit nord o sentit sud.

Més enllà dels projectes va esmentar que aquest proper 2014 s’executaran un bon nombre d’obres relacionades amb departaments com Ensenyament, Justícia o Interior. Això respon a la voluntat política de prioritzar actuacions que tenen una finalitat de caràcter social.

Joan Lluís Quer, com a bon coneixedor del món de les infraestructures i de la realitat de les enginyeries, va comentar les limitacions econòmiques que encara es mouen els pressupostos 2014, la qual cosa obliga tant a administracions com empreses particular a obrir nous mercats a l’exterior. En aquest sentit, va explicar que Infraestructures.cat ha establert convenis de treball amb països com Colòmbia, Perú, Costa Rica i Equador.

En aquesta ocasió, la Caixa d’Enginyers, va tenir una presència activa a la Tribuna Asinca amb l’objectiu de presentar nous productes que ha dissenyat conjuntament amb la nostra associació empresarial i que poden ser molt útils per a les enginyeries.

quer 1
quer 3
túnica 1
caixa enginyers 2