TRIBUNA ASINCA amb el president de Infraestructures.cat Sr, Joan Lluís Quer.

Barcelona, 1 de desembre de 2014

El president d’infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, anuncia un creixement moderat de les licitacions

El president d’infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, va anunciar als assistents de la darrera Tribuna Asinca celebrada aquest dilluns, que l’any 2015 comportarà un increment de les licitacions del govern català per a les enginyeries, tot i que inferior a les expectatives del propi sector o a la voluntat de la mateixa administració pública catalana.

La previsió és que a aquest proper exercici es licitin projectes per valor de 26 milions d’euros. Aquest 2014 finalment s’acabarà amb adjudicacions d’uns12 milions d’euros, una quantitat que ha quedat substancialment reduïda perquè hi ha hagut projectes o direccions d’obres que no han avançat. Les partides més substancials per aquest any vinent corresponen a projectes relacionats amb el Departament de Salut; a millores a la xarxa viària catalana i a la Línia 8 del metro.

Joan Lluís Quer ha explicat que els anhels que havia mostrat el president d’Asinca, Josep Túnica al seu parlament que la Generalitat tiri endavant obra pública per valor de 1.000 milions d’euros era inviable i només s’hi podria pensar davant de canvis estructurals. De cara a la millora de la inversió, Quer sí que va destacar la importància que poguessin aplicar-se taxes finalistes com l’eurovinyeta que acabarien revertint directament sobre les mateixes infraestructures.  El president d’infraestructures.cat aposta per un creixement sostingut que permeti corregir desequilibris que s’hagin pogut produir.

L’acte amb Josep Lluís Quer, que va comptar amb una nodrida assistència d’enginyeries, el va presentar Josep Túnica, el qual va tornar a insistir en la importància que les licitacions no esdevinguin subhastes a la baixa perquè “s’identifiquen amb les males pràctiques”.  Encara que va xifrar el creixement de les licitacions a Catalunya en un 4%, Túnica creu que “encara no surt el sol” perquè es parteix un nivell molt baix.

tunica 2
quer 1
caixa enginyers
quer 3