TRIBUNA ASINCA AMB EL Conseller Sr. Felip Puig

Nota de premsa de l’Associació d’Enginyeries Independents de Catalunya (ASINCA): 26-6-2013

Missatge d’optimisme de Felip Puig sobre el futur econòmic de Catalunya

 La darrera tribuna ASINCA permet al conseller d’ Empresa i Ocupació enviar missatges d’ esperança a curt i mitjà termini

El conseller d’ Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha fet públic aquest dimarts un missatge optimista del futur econòmic de Catalunya que es fonamenta en la recuperació del pes industrial, en un turisme creixent i en la logística que té el país, amb infraestructures importants, incloses els dos grans ports marítims. Puig, que ha estat el convidat de la darrera tribuna de l’Associació d’Enginyeries Independents de Catalunya (ASINCA) ha explicat que les exportacions creixen i també la inversió estrangera i que cal esperar que abans d’acabar l’any hi hagi nous indicadors econòmics en positiu.

El titular del departament d’ Empresa i Ocupació ha avançat a la quarantena de representants d’enginyeries catalanes que estan preparant un pla per a la re-industrialització de Catalunya que haurà de ser estratègicament important per fomentar la creació de llocs de treball. En aquesta sentit, Puig afirma que “Catalunya serà industrial o no serà” .

Aquesta tribuna ASINCA ha permès al conseller avançar que l’ ICAEN canviarà el seu paper que, entre d’altres aspectes, gestionava subvencions. Ara esdevindrà en el motor de l’estalvi i l’eficiència energètica.

La presentació de l’ acte ha anat a càrrec del president d’ ASINCA, Josep Túnica, el qual ha demanat al conseller un suport més ampli al procés d’ internacionalització de les enginyeries catalanes i l’hi ha tramès la preocupació de les empreses per la inseguretat en l’aplicació de la reforma laboral.