TRIBUNA ASINCA amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat Sr, Santi Vila

 

El conseller de Territori Santi Vila demana a les enginyeries el seu coneixement per afrontar el finançament públic i privat de les infraestructures

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha participat aquest dilluns a Barcelona en una nova edició de la Tribuna Asinca. Una seixantena de membres de l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria Independents de Catalunya han escoltat les paraules del conseller que ha demanat la complicitat de les enginyeries per afrontar la gestió pública i privada de les infraestructures. Vila ha explicat que passi el que passi en el procés polític actual cal que “posem en comú els objectius compartits amb l’Estat perquè tenim i tindrem una relació directa en temes d’infraestructures, mobilitat , energia o residus”.

El president d’Asinca, Josep Túnica, ha demanat al conseller Vila un tracte professional i professionalitzat a les enginyeries en un moment en què es treballa en la nova llei de Foment de l’Arquitectura. Túnica també ha remarcat que cal que “s’estableixi un model de finançament públic i privat clar i transparent per a la gestió de les infraestructures”. El conseller Santi Vila ha contestat que “ens cal el vostre valor afegit, vosaltres ens podeu aportar el coneixement i no el finançament com s’havia fet fins ara en la gestió pública-privada”.

Prioritzar criteris tècnics

El president d’Asinca ha afegit que cal que l’administració prioritzi els criteris tècnics per davant dels econòmics en els concursos públics per “evitar la degradació del nostre sector”, una petició que ha estat compartida pel conseller Vila que ha reconegut que “s’han d’acabar les subhastes perquè comporten la desaparició del vostre sector”. Finalment, Josep Túnica ha demanat que, davant l’inici de la recuperació econòmica, el Govern prioritzi el sector de l’enginyeria amb recursos, projectes i noves oportunitats.

Vila ha reconegut que el departament de Territori i Sostenibilitat no pot afrontar grans inversions, però ha defensat que malgrat les dificultats les obres a la línia 9 del metro i l’extensió del metro del Vallès entre Terrassa i Sabadell van endavant. “En un moment on hi ha pocs recursos hem de garantir accessibilitat i la connectivitat a les àrees d’activitat econòmica”.

La propera Tribuna Asinca comptarà amb la participació de Joan Lluís Quer, president d’Infraestructures de la Generalitat, el proper mes de novembre.

Tribuna_a
Tribuna_c
Tribuna_b