Les novetats més rellevants per a l’Enginyeria i la Consultoria

Prop de 60 professionals s’han citat aquest matí, al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, per a la jornada organitzada per ASINCA ‘Llei de Contractes del Sector Públic: les novetats més rellevants per a l’Enginyeria i la Consultoria de Catalunya’. Durant la jornada, hem comptat amb la col·laboració d’Unit4, Asesoría Penal Corporativa i Tornos Abogados.

Primer, els representants de Tornos Abogados, Antonio Sala i Francesc Valdivia, han exposat la nova llei. Així, han explicat les principals novetats que afecten les empreses licitadores, el pressupost de licitació, la solvència de les empreses licitadores, els procediments i criteris d’adjudicació, etc. Entre d’altres aspectes, s’ha destacat la importància que tindrà ara la relació qualitat-preu, ja que es vol garantir la màxima qualitat de les obres. També, que la llei especifica que els preus s’han d’ajustar als de mercat i que la norma general serà ara la divisió en lots, el que suposarà una oportunitat per a les petites i mitjanes empreses.

Després, Thea Morales, d’Asesoría Penal Corporativa, ha parlat de la incidència de la nova llei en la responsabilitat penal de les empreses. Per últim, els assistents han pogut resoldre tots els seus dubtes preguntant als ponents.