“Les enginyeries projectem solucions”

Ahir, 11 de desembre, ASINCA va celebrar la tradicional Copa de Nadal. La cita va començar amb unes paraules del president de l’Associació, Josep Túnica, que va fer un repàs de la feina feta el 2018. D’una banda, va parlar de què aquest any ha estat de recuperació, tot i que lenta, per al sector de l’enginyeria. Va afirmar que s’han contractat més projectes però en condicions de crisi per al seu desenvolupament. Per això va posar l’accent en la tasca d’ASINCA de posar en valor la professió defensant les licitacions que compleixen amb la Directiva Europea, “les administracions han de professionalitzar la compra de serveis i adjudicar per qualitat, no per preu”, va concloure.

Després va ser el torn del convidat d’enguany, Pere Macias, coordinador de la planificació del servei de rodalies de Catalunya. Durant el seu discurs, Macias va parlar dels reptes de la planificació de rodalies i de la importància d’argumentar bé les necessitats, ja que cal invertir recursos per donar resposta a la creixent demanda. “El transport públic és clau per la desinducció del trànsit”, va dir Macias, que també va exposar com un servei de rodalies ben planificat podria donar resposta a les necessitats de mobilitat del territori.

Per acabar, tots els assistents, juntament amb el convidat, van poder gaudir d’una copa de cava per desitjar-se bones festes.