La 6a edició de la Nit de les Infraestructures premia a la Presa de L’Albagés

El passat dilluns 13 de juny va tenir lloc la 6a Edició de la “Nit de les Infraestructures”, celebrada a l’auditori de Foment del Treball. El Jurat havia decidit que en l’edició del premi d’enguany, l’eix vertebrador fos el mediambiental, sota el vector de l’aigua, donada la seva rellevància.

La importància de la millora hídrica en els conreus de les comarques lleidatanes derivades del Canal Segarra Garrigues, que justament amb aquesta presa de l’Albagés conclou suposa un salt qualitatiu per a l’agricultura al nostre país, i més en un context com l’actual, on el sector primari té una importància rellevant i ara una major visibilitat mediàtica.

El canal Segarra Garrigues suposa un clar exemple de col·laboració interadministrativa, i també de col·laboració públic-privada. La presa de l’Albagès ha tingut un import d’execució de 65 milions d’euros i ha estat una presa de terres, amb una tancada de planta recta, i una longitud de coronació de 750 metres i una amplada de 10 metres a la cota 386,50.

L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals a La Llagosta, el Moll Balears fase 1 al Port de Tarragona i els 5 Hospitals I Compact Covid han estat infraestructures mereixedores d’un diploma com a finalistes amb una menció especial.

L’acte va comptar amb la benvinguda de David Tornos, Secretari General de Foment i la intervenció de Valentí Pich, President del Consejo General de Economistas de España. A la cloenda han intervingut també Xavier Flores, Secretario General del MITMA, Janet Sanz, Segona Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i Ricard Font, Secretari Geneal del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

El Premi a la Millor Infraestructura 2021, tot i sent únic, vol reconèixer els diferents actors que hi participen i que és concreten en quatre, cadascun corresponent als diferents processos que requereix una infraestructura d’aquesta rellevància. En aquesta cinquena edició, els guardonats en cadascuna de les categories han estat:

Premi al Promotor: Aguas de las Cuencas de España, S.A.

Premi als Projectistes: Proser

Premi a la Direcció d’obra: TYPSA

Premi al Constructor: (UTE) de Dragados S.A. i Benito Arnó e hijos