Èxit de la jornada “Temps diferents, noves infraestructures”
El treball conjunt entre el Gremi d’Àrids, Constcat i Asinca va fer possible l’organització de la jornada “Temps diferents, noves infraestructures” que va aplegar prop de 200 persones a Esade Fòrum i la participació de ponents d’un nivell molt alt. L’acte es va celebrar aquest dilluns, des de 2/4 de 10 del matí fins als voltants de les 6 de la tarda. La inauguració la va formalitzar el conseller Vila amb referències positives a la capacitat de treball en conjunt de les tres organitzacions que havien fet realitat la jornada. Entre les seves afirmacions, l’anunci de l’arribada de fons europeus que hauran de permetre accions en la línia del que se n’ha dit el Pla de Barris.
La primera de les taules de debat, moderada per Manuel Romero, presidents de Constcat, va ser la relacionada amb “Finançament, clau de la recuperació”, en la qual hi van prendre part Arberto Valls de Real State Deloitte; Antoni Vallès, director comercial de l’Institut Català de Finances i Enric Rovira, sotsdirector general de Banc de Sabadell i Director de Banca Corporativa i Negocis Globals.
A la segona taula, sobre “Internacionalització. Experiències d’èxit”, que va moderar Jaume Puig, gerent del Gremi d’Àrids, hi van prendre part Ramon Carbonell, videpresident de Copcisa Corp; Mariló Casas, directora general d’Audingintraesa; Diego Guri, director d’expansó d’Amec; Joaquim Llimona, director de relacions internacionals i cooperació de l’Ajuntament de Barcelona; Ramon Peñaranda, conseller delegat de Calaf Grup; Josep Rodríguez, director general de Canteras La Ponderosa.
Després de dinar, la tercera taula, que va moderar, Josep Túnica sobre “El futur de les infraestructures de Catalunya”, amb tres especialistes reconeguts com Germà Bel, catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona; Pere Macias, president del Cercle d’Infraestructures i diputat a Madrid i Lluís Recoder, soci assessor de KPMG Espanya.
La conferència de cloenda la va pronunciar Francesc Xavier Mena, catedràtic de la Universitat Ramon Llull i professor d’Esade que va fer una anàlisi de la situació econòmica actual i perspectives de futur.
De les diferents conferències i taules de debat se’n va extraure un missatge de lleuger optimisme a curt i mig termini. Tot i els núvols que es detecten a tots els nivells, la percepció és que els ajuntaments seran els primers a contractar obra pública i que més endavant seran les administracions autonòmiques i l’estat. En relació a la internacionalització, es van posar sobre la taula els avantatges i també els inconvenients que comporta ser present a d’altres països.