Esmorzar col·loqui amb Valentín Aceña, gerent de serveis d’Infraestructures viàries i mobilitat de la Diputació de Barcelona.

Hem tingut l’oportunitat d’assistir a un enriquidor esmorzar col·loqui en col·laboració amb la Cambra Contractistes obres Catalunya, on hem rebut la visita de Valentín Aceña, gerent de serveis d’infraestructures i mobilitat de la Diputació de Barelona. Durant la seva intervenció, a més de proporcionar-nos una visió detallada sobre el pressupost del 2024, ens ha ofert interessants insights sobre l’evolució positiva de l’organització.

El pressupost del 2024, que ascendeix a 1.243,78 milions d’euros, es divideix en diversos àmbits, incloent-hi el programa de manteniment de la xarxa local de les carreteres, la millora de la xarxa local de les carreteres i el programa de vialitat local.

Valentín ha situat el context actual de les obres, destacant els àmbits principals d’actuació de la seva organització, especialment en la millora d’infraestructures com ponts, interseccions i seguretat viària urbana. Ens ha mostrat actuacions singulars com l’eixamplament de ponts, itineraris de vianants, millores de traçants entre altres, evidenciant el compromís amb la innovació i el progrés.

També ens ha proporcionat informació sobre el pla zonal, orientat a transformar camins en carreteres i millorar-ne la seguretat, així com en l’ampliació i descatalogació de carreteres.

A més, hem conegut el suport que ofereixen als ajuntaments, amb tres àmbits de col·laboració: un programa general d’inversions, un catàleg de serveis i programes específics.

S’han abordat reptes de futur com la humanització, la descarbonització, la resiliència climàtica, la naturalització d’espais i la digitalització, evidenciant el compromís de l’organització amb una mobilitat més sostenible i segura.

Agraïm a Valentín Aceña per compartir aquesta valuosa informació i esperem continuar col·laborant per a un futur més prometedor en la nostra infraestructura viària.