El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya es reuneix amb el Ministre de Foment

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, del que forma part ASINCA, es va reunir ahir amb el Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per presentar-li el seu primer informe.

La reunió de treball va estar encapçalada pel president del Consell Assessor d’Infraestructures, Francisco Gutiérrez, i va tenir lloc a la seu del Ministeri a Madrid. Gutiérrez va presentar al Ministre el primer informe del Consell sobre el finançament futur de les vies d’alta capacitat arreu de l’Estat. Aquest document es va fer públic el passat 24 de gener, en el marc d’una conferència informativa amb els mitjans de comunicació catalans. En el decurs de la reunió, també es va acordar la col·laboració Ministeri-Consell Assessor per fer el seguiment conjunt de les infraestructures de l’Estat a Catalunya.

Íñigo de la Serna es va comprometre a estudiar el document elaborat pel Consell per trobar la millor fórmula per al finançament de les vies d’alta capacitat arreu d’Espanya. Els membres del Consell també van aprofitar per convidar al Ministre a assistir a la jornada tècnica sobre gestió de les infraestructures que es durà a terme a Barcelona durant el primer trimestre de 2018.

Juntament amb el ministre De la Serna, també va estar present a la trobada el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez Pomar, així com representants de les entitats fundadores del Consell Assessor, Josep Túnica (president d’Asinca), Joaquim Llansó (president de la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya) i Salvador Guillermo (director d’Economia de Foment del Treball Nacional). La delegació catalana va estar acompanyada en tot moment per Josep Sánchez Llibre, responsable de relacions amb les Corts de la patronal espanyola CEOE.

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya es va crear al maig de 2017, com a instrument per facilitar als diferents agents del sector informació tècnica i objectiva que permeti el diàleg i debat serè i rigorós, alhora que fomentar la participació de la societat en la planificació, disseny, proposta i avaluació de les polítiques públiques en l’àmbit de les infraestructures. El Consell està format per 14 professionals de diversos àmbits, tots ells de dilatada trajectòria i reconegut prestigi. La seva creació va ser impulsada per l’Associació Catalana d’Enginyeria i Consultoria (ASINCA), la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional (FTN) i la Fundació Cercle d’Infraestructures (FCI).