Compromís dels grans partits perquè els projectes d’enginyeria es contractin seguint criteris de qualitat

Asinca, la patronal de les enginyeries catalanes, juntament amb les patronals d’Andalusia, Aragó, Castella Lleó i Galícia han aconseguit el compromís dels quatre grans partits estatals que en la contractació pública dels projectes d’enginyeria  prevalguin els criteris d’avaluació de qualitat per damunt del preu. El compromís s’ha formalitzat en el decurs d’un debat ha estat moderat pel president d’Asinca, Josep Túnica. Hi ha participat Celso Delgado (PP), José Luis Cachafeiro (PSOE), Sergio Pascual (Unidos-Podemos) i José Luis Oliveros (Ciutadans).

Celso Delgado, del Partit Popular, ha assenyalat l’oportunitat que suposa ‘la transposició de la Directiva 24/2014 per modificar la metodologia de la contractació”. Per la seva part, Jose Luis Cachafeiro (PSOE) ha apuntat la necessitat d’impulsar un pla nacional d’infraestructures. Des d’Unidos-Podemos, Sergio Pascual ha demanat que la innovació arribi al 2% del PIB i que es fomentin la qualitat. Finalment, José Luis Oliveros, de Ciutadans, ha proposat que les “concessions s’haurien de revisar’ en un moment en què ‘l’enginyeria hauria d’esdevenir un dels sectors estratègics del país”.

El debat d’aquestes cinc patronals territorials girava al voltant del lema “Inversión en Ingeniería en España: pensemos nuestro futuro