TRIBUNA ASINCA AMB EL Sr. AURELIANO LÓPEZ

El Director General de Carreteres del Ministeri de Foment, Aureliano López ha estat l’últim convidat a la Tribuna Asinca que es va celebrar aquest divendres a l’Hotel Gallery de Barcelona i que va comptar amb una gran assistència de representants de les enginyeries associades a aquesta organització patronal, referent a Catalunya.

López, que ha exposat els principals eixos d’actuació del Ministeri de Foment, en matèria de carreteres pels propers anys, ha avançat a les empreses d’enginyeria catalanes que pròximament s’adjudicaran fins un total de 27 projectes que comportaran una inversió de 1.700 milions d’euros en obra pública.
El Director General de Carreteres ha remarcat l’esforç inversor que està fent el Ministeri de Foment, a pesar de la situació de crisi i que recentment ha arribat al seu màxim nivell. Entre les dades significatives ha exposat que en Espanya, es construeixen, de mitjana, 400 kilòmetres per any d’autovia i va avançar que ja hi han 1.300 kilòmetres més en projecte i altres 3.300 en estudi.
Aureliano López ha deixat constància a la seva conferència que durant el 2008 la inversió en carreteres del Ministeri de Foment a Catalunya fou de 450 milions d’euros i de 4.200 milions d’euros en el conjunt de l’estat. Actualment, a Catalunya, Foment te responsabilitat sobre 1.900 kilòmetres de carreteres, el 57% dels quals són d’una sola calçada.
De cara al proper exercici, el 2010, el Director General de Carreteres va avançar que l’activitat inversora de Foment es mantindria a nivells molt alts i que la crisi no faria que pràcticament es ressentissin partides tan importants com les relacionades amb la conservació o en seguretat viària.