ASSEMBLEA GENERAL ORDINARIA D’ASINCA

ASINCA es proposa incrementar l’activitat de les enginyeries en l’assemblea general ordinària 

  • L’assemblea compta amb la intervenció del secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, que es compromet a simplificar els tràmits amb l’administració

L’Associació d’Enginyeries Independents de Catalunya (ASINCA) ha celebrat aquest dimarts l’assemblea general ordinària de l’associació amb la voluntat d’ajudar a incrementar l’activitat del sector, que pateix de manera directa els efectes de la crisi actual. L’associació agrupa 70 empreses que donen feina a uns 3.500 treballadors i que l’any passat van facturar 300 milions d’euros. ASINCA ha reforçat la seva voluntat d’agrupar, promoure, defensar els interessos de les enginyeries i fomentar l’activitat de les empreses més enllà de l’obra pública en els àmbits del manteniment, la indústria o les energies renovables. L’assemblea ha estat conduïda pel president Josep Túnica, de JG Ingenieros, el vicepresident Josep Rivera, d’IDOM, i el secretari general Tomàs Blay. En la seva intervenció Túnica ha afirmat que “les empreses d’enginyeria han assolit un nivell molt alt al nostre país i seran claus per a la recuperació econòmica”.

Múltiples accions

ASINCA es mou en diferents àmbits per defensar els interessos de les enginyeries amb múltiples reunions, trobades i la celebració de jornades en diferents nivells. L’associació ha quedat com a únic representant patronal de les enginyeries a Catalunya des del mes de desembre després de la reestructuració de TECNIBERIA. L’associació manté una col·laboració fluida amb ACC10 per facilitar l’exportació de serveis i la internacionalització de les empreses. Davant els retards de les administracions en els pagaments, l’assemblea ha acordat demanar a l’administració l’abonament dels interessos de demora legalment exigibles i establir urgentment mecanismes complementaris de finançament del deute acumulat. ASINCA ja treballa amb la vista posada a l’organització, juntament amb TECNIBERIA, de la conferència mundial de la Federació Internacional d’Enginyers Consultors (FIDIC) que se celebrarà a Barcelona del 15 al 18 de setembre i que enguany arriba als 100 anys.

Cloenda de Pere Torres

El secretari d’Empresa i Competitivitat del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Pere Torres, ha posat el punt i final a l’assemblea amb una intervenció en què ha destacat les principals actuacions de la conselleria per fomentar la recuperació econòmica. Torres ha anunciat que el govern té el compromís de reduir els tràmits administratius, eliminar la burocràcia i ha demanat a l’associació que s’impliqui amb el Govern i que presenti propostes de millora en el seu àmbit. Finalment, ha apuntat la importància “que té l’optimització energètica per a la competitivitat de les empreses i molt especialment per al sector industrial de Catalunya”.


Assemblea_r