ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINARIA DE ASINCA

Nou impuls per a ASINCA, la patronal

de les enginyeries catalanes

  • L’associació d’empreses d’enginyeria deixa de dependre de la patronal espanyola  Tecniberia, amb la qual establirà vincles de col·laboració.

ASINCA, associació d’enginyeries i consultors de Catalunya ha celebrat una assemblea general extraordinària per tal de sotmetre a la aprovació del seus membres un nou marc de relació amb la patronal espanyola Tecniberia. ASINCA dóna així resposta a la recentralització que suposa el canvi de model de desplegament territorial que Tecniberia ha modificat  per resoldre el problemes econòmics que la patronal espanyola pateix. Amb un 98% de vots a favor les enginyeries membres d’ASINCA han decidit que aquesta associació es desvinculi de la patronal espanyola i alhora ha facultat a la junta directiva presidida perJosep Túnicaper trobar un nou model d’acord de col·laboració entre ambdues associacions.

“Hem ratificat un model organitzatiu i econòmic que ens ha d’ajudar a que els recursos que disposem siguin utilitzats per que les enginyeries d’ ASINCA trobin en l’associació les eines per anar cap a nous mercats i nous serveis. Per l’associació representa un nou repte per millorar el servei a les enginyeries membres, des de una nova representativitat i visibilitat del col·lectiu de les enginyeries catalanes” afirma Josep Túnica que va ser escollit President el mes de juliol.

El sector de les enginyeries catalanes està resistint, malgrat  la caiguda de licitacions d’obra pública, i es mostra molt actiu en la internacionalització de les seves empreses. Tanmateix sectors com l’energia, el medi ambient, les telecomunicacions són àmbits propicis per trobar activitat que pugui compensar la caiguda dels projectes i direcció d’obra.

Aquesta notícia coincideix amb l’anunci de la presentació d’un ERO en l’enginyeria pública INECO consistent en una reducció de la plantilla de 525 treballadors el que representa un 18% de la plantilla. ASINCA ha estat molt crític en les actuacions d’INECO, dons considera “competència deslleial”, la participació en concursos públics d’enginyeria d’una empresa finançada amb recursos estatals.