ASINCA / ACECMA COPA NADAL 2013

Copa Nadal d’ASINCA i ACECMA

 

Aquest dimarts al vespre es va celebrar al Salesians la tradicional Copa Nadal d’ASINCA que, de la mateixa manera que l’any passat, es va organitzar conjuntament amb ACECMA, patronal de consultories de medi ambient. La convocatòria, que va tenir un to festiu, va agrupar una àmplia representació de professionals de les enginyeries catalanes, així com delegacions de diferents institucions, com el departament de Territori i Sostenibilitat, Infraestructures.cat, Col·legi d’Enginyers Industrials, Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obra Pública, Incasòl, Acció, ICEX, ACA, etc.

El capítol de parlaments el va obrir Josep Hurtado, president d’ACECMA. Tot seguit, Josep Túnica, president d’ASINCA, va fer un breu recordatori de les accions que ha portat a terme l’associació durant el 2013. Aquesta ha estat el primer exercici sense vinculació directa amb Tecniberia, la patronal espanyola del sector. També va esmentar que hi havia indicis que el 2014 podria ser lleugerament millor per a les empreses d’enginyeria catalanes, encara que no massa.

En nom del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va presidir l’acte Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat del departament, el qual va exposar la importància que té la col·laboració pública-privada en l’execució d’infraestructures. Va dir que el pressupost per al 2014 encara quedarà lluny del que seria la voluntat de l’executiu català. En tot cas, va remarcar, que la partida per a projectes que s’ha contemplat és sensiblement superior a aquest any. En el capítol d’accions innovadores va detallar el projecte d’ampliació del tram de carretera entre Berga i Bagà que contempla una mitjana mòbil que facilitarà la mobilitat segons la densitat de trànsit, una fórmula diferent en un moment que econòmicament és inviable el desdoblament.

Entre els moments emotius el recordatori a l’exconseller Albert Vilalta, impulsor de moltes de les infraestructures del país, que va morir fa poc. També el del reconeixement a Joan Vallvé, present a la Copa Nadal, i que acaba el seu mandat al capdavant del Col·legi d’Enginyers Industrials.

A la Copa Nadal es respirava l’ambient de la possibilitat que el 2014 sigui el de l’inici de la recuperació.

El president d’ASINCA va aprofitar aquest acte per anunciar la incorporació d’una nova empresa col·laboradora de l’associació, Autodesk, referent mundial en software per a enginyeria.

12 5 asinca
12 4 asinca
DSC04078
12 7 asinca
12 3 asinca
12 2 asinca_6