ASINCA 2on CONGRÈS D’ESTALVI I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Asinca coorganitza el 2on Congrés d’estalvi i eficiència

energètica a l’edificació

Amb l’objectiu de divulgar i contribuir al coneixement dels conceptes relacionats amb l’eficiència energètica als edificis (normatives, tècniques de construcció que permeten la màxima eficiència, etc.), l’Institut Català d’Energia i ASINCA –junt amb altres organismes- han organitzat el 2on Congrés d’estalvi i eficiència energètica a l’edificació el dia 22 de juny. S’ha de tenir en compte que el consum energètic dels sectors domèstic i de serveis (centrat principalment en els edificis) suposa el 25% del consum d’energia global en Catalunya.
ASINCA, a més de la coorganització del congrés, va tenir un paper destacat en el seu desenvolupament, liderant un bloc d’intervencions centrades en els serveis tècnics i eficiència energètica, que va estar moderat pel Josep Narcís Arderiu, president d’ASINCA. Xavier Rocafiguera i Josep Lluís Arco, membres de la Comissió de Sostenibilitat i Edificació d’ASINCA, van pronunciar una conferència sobre la definició del projecte en la fase de licitació. El segon tema tractat en aquest bloc fou la definició del model de control i seguiment per una millora continua dels serveis energètics, que fou abordat pel Josep Ortí i Ignasi Fontanals, membres de la mateixa comissió.
La jornada, en la que van participar diversos experts del sector i de les entitats organitzadores, es va dividir en 5 sessions en las que es van debatre els següents temes: present i futur de la certificació d’eficiència energètica; altres certificacions i casos pràctics; equips eficients per edificis; el rol de les empreses de serveis energètics; i serveis tècnics i eficiència energètica.
2º congreso